media

VAD JAG SAGT I MEDIA

Podd # 32

- Att angöra en relationsbrygga

 

 

"Existentiella coachen Martina Hallin gästar Iza och Frallan för att prata relationer, tvåsamhetsnorm och döden. Är det så att monogami inte fungerar? Martina delar med sig av några av sina bästa relationsråd, Frallan nördar ner sig och Iza har dåliga erfarenheter."

Expressen Söndag

- Varannan vecka, på ett annat sätt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Expressen Söndag hälsade på och undrade hur det var att leva flersamt, och vi berättade om det.

 

För mig, Andreas, och Linus är det här ett sätt att bidra till att nyansera bilden av hur man kan välja att leva som samtyckande vuxna.

 

Vi missionerar ingenting, och förespråkar inte något sätt att leva före något annat. Men står för vårt sätt. Och hoppas att en dag, kommer människor att höja lika mycket på ögonbrynen när vi berättar hur vi lever, som om vi berättat att vi håller på att bygga om huset.

 

 

Eller åtminstone lika mycket som om vi sagt att vi lever med någon av samma kön.

 

För de som lever med någon av samma kön, idag, för de av oss som har gjort det någon gång i vårt liv, har det varit betydelsefullt, för att inte säga avgörande, att andra har gått före och banat väg, genom att visa att olika sätt att älska på inte är fel, bara normöverskridande.

 

Samma öppenhet kring flersamhet i artiklar som den här kanske hjälper någon, några, att våga steget att leva utanför mannet, som i "man ska, man kan, man måste, man kan inte".

 

Jag hoppas det.

 

Någon gång kan det väcka en föreställning om att det sätt vi lever på är ett avståndstagande från andra mer traditionella sätt. Det är det inte. Vi har valt olika bara. Just nu. Imorgon kanske vi väljer något annat.

 

Hur vi har valt att leva just nu, är mindre viktigt än att vi har gjort ett medvetet val.

 

Att leva i moderna relationer handlar om just det - att välja. Medvetet. Om det valet är heterosexuell monogam tvåsamhet, är det lika rätt som något annat. Huvudsaken är att du väljer, och att du är så medveten som möjligt om utifrån vilka normer och värderingar du gör ditt val. Valet är ditt. Bara ditt. I öppen dialog med din (eller dina) partners).

Tv4 Nyhetsmorgon 20 jan 2018

- Om att leva flersamt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Måste kärleken vara exklusiv bara med en partner, eller kan man leva med flera?" frågar Jenny Strömstedt, och jag svarar.

Ett samtal om normer, varför vetskapen om att jag (du, vi) ska dö påverkar mina relationsval, svartsjuka, som sinnesstämning och budskap, och svärmödrars födelsedagar.

 

Podd #30

- Om stämplar och etiketter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Om att komma ut som flata - och sen bli kär i en kille. Om att gå från ett traditionellt villaliv till skilja sig och vara polyamorös. Och om att ångra en könskorrigering. Om stämplar och etiketter vi sätter på oss själva och andra - och hur vi tvättar bort dem."

 

(Jag medverkar, ca 6:30 in i programmet)

 

 

 

Om stämplar och etiketter

VAD ANDRA SÄGER OM MIG

"Att höra Martina föreläsa om medvetna relationer var en upplevelse jag unnar alla som är det allra minsta intresserade av relationer, livet, tiden och om hur man kan förhålla sig till sig själv och andra.

 

Martina har förmågan att skapa en inkluderande och varm stämning där inga frågor är dumma. Förutom att ämnet i sig är både intressant, tankeväckande och allmänmänskligt, så levandegör Martina det på sitt kvicka sätt, med både personliga anekdoter och en stor portion humor.

 

Dessutom, och kanske viktigast för mig, är att Martina inspirerar oss att se bortom det förgivettagna, att våga ifrågasätta våra förutfattade meningar om relationer och om oss själva, och på så sätt öka möjligheterna för fler att leva ett rikare liv."

 

"Martina är en fantastisk, karismatisk person som fångar lika mycket med sin kunskap och erfarenhet, som med sin värme och energi."

 

"Det jag framförallt tar med mig från hennes föreläsning är vikten av att reflektera över hur jag lever mitt liv och om det bottnar i mina egna önskningar och behov eller utgår från andra normer.

 

Jag rekommenderar att ni anlitar Martina om ni är intresserade av att ur ett existentiellt perspektiv fundera över era val och hur normer påverkar dem.

 

Om ni vill få igång tankar och samtal om vad det innebär för er själva och andra. Martinas förmåga att anpassa sig till sin publik gör att hon har en stark närvaro och är intressant att lyssna på oavsett om det är i en mindre grupp eller en större publik."

 

"Som föreläsare är Martina entusismerande, närvarande, full av energi och framstår som kunnig inom sitt område.

 

Några specifika saker jag särskilt fick med mig från föreläsningen är att livet behöver inte vara så inrutat, man måste inte passa in i något fack och det finns andra sätt att leva på än de traditionella. Att det är okej att avvika från normen, att bryta gamla förlegade föreställningar och mönster om hur saker ska vara och på så sätt skapa något nytt för sig själv och för andra.

 

Jag rekommenderar att ni anlitar Martina om ni vill ha en rolig, tankeväckande föreläsning som känns oväntat intim."

maila | ring | kom

Existentiella Rummet finns på Östermalm och Södermalm.

Välj det rum som passar dig bäst.

 

Boka genom att maila:

martina (@) existentiellarummet.se

 

Om det är något brådskande, ring och lämna meddelande på:

0708-68 96 00

 

 

Östermalm

Yogamottagningen Armfeltsgatan 23

närmaste t-bana Karlaplan eller Gärdet

 

Södermalm

Malmgårdsvägen 26

entréplan första dörren till vänster

promenera från Skanstull (10 min) eller ta buss 3 till Gotlandsgatan, eller 59:an och 76:an till Ljusterögatan

facebook.com/existentiellarummet/

Copyright @ All Rights Reserved