ATT EXISTERA ÄR ATT RELATERA - föreläsningen

VAD DET ÄR ATT VARA -TILLSAMMANS

EN FÖRELÄSNING OM  ATT LEVA MED SIG SJÄLV OCH ANDRA


Vi kan inte existera utan att relatera. Till livet, till oss själv, till andra, till en eller flera partners. Med avstamp i existentialismen förstår vi efter en timme lite mer om vad det är att vara människa i ständig relation.


Hur vi inte måste någonting här i världen, utom att välja, ständigt, och dö, någon gång - oklart när. Hur det faktumet, om vi väljer att blunda för det, skapar existentiell ångest. Om hur det istället kan leda till att vi lever vårt eget liv och inte någon annans, om vi ständigt utforskar hur vi väljer, när vi väljer, vad vi väljer och varför vi väljer som vi gör.


Och hur kommer det sig att de flesta av oss aldrig skulle ta ett jobb utan att skriva ett anställningsavtal, men så få av oss skriver RELATIONSKONTRAKT? Egentligen är det ju samma grej: en konkret överenskommelse kring tid, pengar och uppmärksamhet.VAD

FÖRELÄSNING 1-2 h

9 900 kr inkl moms om du är ett företag

4 900 kr om du är en ideell organisation

(ev reseersättning tillkommer)


...eller kolla på en filmad version gratis från RFSU:s livesändning under EuroPride om du är student, pensionär, har viktigare saker för dig än att tjäna pengar, eller bara är nyfiken...

LÄS VAD ANDRA SÄGER OM MIG

SOM FÖRELÄSARE/WORKSHOPLEDARE

"Att höra Martina föreläsa om medvetna relationer var en upplevelse jag unnar alla som är det allra minsta intresserade av relationer, livet, tiden och om hur man kan förhålla sig till sig själv och andra.


Martina har förmågan att skapa en inkluderande och varm stämning där inga frågor är dumma. Förutom att ämnet  i sig är både intressant, tankeväckande och allmänmänskligt, så levandegör Martina det på sitt kvicka sätt, med både personliga anekdoter och en stor portion humor.


Dessutom, och kanske viktigast för mig, är att Martina inspirerar oss att se bortom det förgivettagna, att våga ifrågasätta våra förutfattade meningar om relationer och om oss själva, och på så sätt öka möjligheterna för fler att leva ett rikare liv."


"Martina är en fantastisk, karismatisk person som fångar lika mycket med sin kunskap och erfarenhet, som med sin värme och energi."


"Det jag framförallt tar med mig från hennes föreläsning är vikten av att reflektera över hur jag lever mitt liv och om det bottnar i mina egna önskningar och behov eller utgår från andra normer.


Jag rekommenderar att ni anlitar Martina om ni är intresserade av att ur ett existentiellt perspektiv fundera över era val och hur normer påverkar dem.


Om ni vill få igång tankar och samtal om vad det innebär för er själva och andra. Martinas förmåga att anpassa sig till sin publik gör att hon har en stark närvaro och är intressant att lyssna på oavsett om det är i en mindre grupp eller en större publik."


"Som föreläsare är Martina entusismerande, närvarande, full av energi och framstår som kunnig inom sitt område.


Några specifika saker jag särskilt fick med mig från föreläsningen är att livet behöver inte vara så inrutat, man måste inte passa in i något fack och det finns andra sätt att leva på än de traditionella. Att det är okej att avvika från normen, att bryta gamla förlegade föreställningar och mönster om hur saker ska vara och på så sätt skapa något nytt för sig själv och för andra.


Jag rekommenderar att ni anlitar Martina om ni vill ha en rolig, tankeväckande föreläsning som känns oväntat intim."