TALANDE TYSTNAD

Jag samskapar Talande Tystnad med Magnus Lindroth, en av de finaste yogalärarna jag känner.

SÅ HÄR SÄGER TIDIGARE DELTAGARE OM SIN UPPLEVELSE


"Tystnaden är inte tom utan full av svar (fint citat som stod i entren ). Just tystnaden i kombinationen med extentiella samtal var fantastiskt!"


"Du kanske tror att du vet att inte du behöver det. Men det gör du. Följ med!"


"Jag skulle beskriva det som en radikal närkontakt med sitt eget inre; med både ljus och skuggor, stillhet och stormar, och att det är en inte ofta påträffad möjlighet att utveckla acceptans, tålamod, sitt "observerande själv" och lära känna den personen man har närmast sig."


"Åk dit med ett öppet sinne och modigt hjärta 💓 upptäck viskningarna från ditt inre, hur viljan sitter i kroppen och inte i huvudet och mycket mer. Till skeptikern: Var inte orolig, det är överraskande ”vanliga” människor där."


"Meditation i kombination med yoga hjälper en att koppla bort omvärlden och fokusera på stunden/nuet, vilket gör det lättare att se sig själv och fokusera på det existentiella. Utöver det, fantastisk mat, vacker rogivande omgivning och underbara handledare."


"Att detta är underbart men ej kan beskrivas med ord utan måste upplevas!"


"Jag skulle varmt rekommendera retreaten. Kompetenta ledare som har balans mellan ”yogavärlden” och annan kunskap och erfarenhet."


"Den här helgen gav en massa livsinsikter och nya synvinklar som jag är oerhört tacksam för! Jag var förväntansfull när jag kom och lugn/ivrig/glad/energifylld när jag åkte. Detta är underbart men kan ej beskrivas med ord utan måste upplevas!"


"Den här helgen gav mig väldigt mycket. Lärdomar om mig själv, utveckling, mod, tankar. Lugn och utmanande på samma gång.

När jag kom var jag osäker & förväntansfull och när jag åkte var jag glad &  mer insiktsfull


Det var väldigt givande med de existentiella samtalen. Hade gärna haft mer av det. Hade även varit spännande med några längre meditationer och kanske lite mer yoga. Kanske pratat lite mer innan om vilka känslor som kan komma. Att det är okej att gråta exempelvis. Både på samtalen och under meditation/tystnaden.


Det var väldigt utvecklande att ta sig den här tiden för sig själv och få guidning i meditation och samtal."


"Möjligheten till fysisk avskildhet, stillhet och ostördhet förhöjdes med cirklarna, yogan och meditationen. Känner ett lugn och en mjukhet nu så här efteråt.


Stället var underbart och att detta upplägg av retreat kändes väldigt inkluderande och vänligt. Möjligt att få  gå in i sina känslor, tillåtande. Kändes inte som någon press att dela upplevelser, kontakta med övriga deltagare etc. Det var skönt."


"Får du möjlighet, åk!"

TYST RETREAT MED INSLAG AV EXISTENTIELLA SAMTAL


Att bara prata om det som är på riktigt viktigt.

Att slippa prata om allt som inte är det.


Dynamisk yoga för att komma in i kroppen. Meditationer (både aktiva och stilla) för att bli uppmärksam på vad som pågår inuti. Existentiella samtal för att utforska och förstå det. Tystnad däremellan för att få vara med det som är. Vacker och kärleksfullt tillagad vegetarisk mat. En varm bastu och ett kallt sjöbad utan ett enda pip. Dessutom är retreatet helt skärmfritt. Visst låter det oemotståndligt?


Det här retreatet passar dig som är nyfiken på tystnad, yoga, meditation och existentiella samtal, men som kanske aldrig provat någotdera, eller bara en eller ett par av dem. Är du en van yogi eller meditatör kanske det är tystnaden i kombination med de existentiella samtalen som blir en ny upplevelse. Och har du deltagit tidigare så vet du att du kommer att åka hem med lite klarare blick, lite mjukare kropp, och lite skärptare sinne för vad som är på riktigt viktigt i just ditt liv. 


De existentiella samtalen är en möjlighet till reflektion, kring det som väcks i tystnadens introspektion. De är de enda avbrotten från den gemensamma tystnaden, och hålls i ett styrt format för att du ska kunna behålla den inre närvaro med dig själv, även i grupp.


Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i, och vilka du vill avstå från. 


Du kan också boka enskilda existentiella samtal med mig på plats, eller via martina (@) existentiellarummet.se.


Vi ör som vanligt på lilla enkla men mysiga Borntorpet (Shambala Gatherings) i Skinnskatteberg.


OBS. Det kan förekomma inslag av värme, närhet och medmänsklighet också.


NÄR

Hösten 2024, datum kommer


Lilla fina Borntorpet/Shambala Gatherings som vi ska vara på  har utsetts av The Guardian till ett av världens Topp 10 "Life changing retreat places"!


Läs hela artikeln i The Guardian här:

VAR/VAD

Borntorpet, Shambala Gatherings, Skinnskatteberg

2 nätter (fre-sön) 4 900 - 6 900 kr

3 nätter (to-sön) 5 900 - 8 500 kr

inkl moms beroende på antal nätter och typ av logi